quarta-feira, 31 de outubro de 2012


Begrepet Viking (fra norrønt vikingr) eller Viking er vanligvis brukt for å referere til oppdagere, krigere og kremmere pirater Norse (skandinavisk) som invaderte, kolonisert og utforsket store deler av Europa og Nord-Atlanteren øyene fra slutten åttende århundre før på midten av ellevte århundre.
Disse vikingene hadde sine berømte drage skip å reise fra langt øst som Konstantinopel og Volga i Russland, til langt vest som Island, Grønland og Newfoundland, og så langt sør som Al-Andalus. Denne perioden Viking ekspansjon - kjent som vikingtiden - utgjør en viktig del av middelalderens historie Skandinavia, Storbritannia, Irland og resten av Europa generelt.
Populære forestillinger om vikingene ofte avvike fra komplekset Bildet som avtegner seg arkeologi og skriftlige kilder. En romantisert bilde av vikingene som germansk edle villmenn begynte å slå rot i det attende århundre, og dette utviklet seg og ble allment dyrket i det nittende århundre Viking vekkelse.  Ryktet om vikingene rå og voldelig eller uforferdet eventyrere skylder mye den moderne Viking myte som tok form i begynnelsen av det tjuende århundre. Dagens populære representasjoner er vanligvis svært clichéd, presentere vikingene som karikaturer.  De har også grunnlagt landsbyer og handel fredelig. Den historiske bildet av vikingene endret litt over tid, og i dag er det akseptert at de hadde et stort bidrag i maritim teknologi og bygge byer.

Nenhum comentário:

Postar um comentário